Wat is Ardennen Bijbelkamp

De VzW "De Schildwachten Van Het Geloof", of beter bekend als "Het Ardennen Bijbelkamp" is, zoals de naam het zegt, een bijbelkamp in de Ardennen (de Belgische). Elk jaar komen daar christenen samen om meer te leren uit God's Woord, de Bijbel. Het is onafhankelijk van de gemeenten van Christus, maar de kampen worden georganiseerd op bijbelse principes. Het doel van deze kampweken is het beter leren kennen van God, temidden van Zijn wondermooie en leerrijke natuur. Iedereen, christen of niet, is hier welkom om deze kampen mee te leven, maar iedereen moet dezelfde regels naleven. Elk jaar wordt de vriendschap tussen de deelnemers sterker, of worden er nieuwe vrienden gemaakt.

De kampen worden meestal in een vakantie gehouden, dus is het niet onze bedoeling om die vakantie te verpesten, we hebben dus wel lessen in een kampweek, maar er zijn héél wat activiteiten te doen! Georganiseerde of persoonlijke activiteiten staan meestal op het programma. Elke les wordt op het niveau van de groep gegeven, men zal dus nooit een les krijgen waar ze geen snars van verstaan. Omdat de groepen nooit overdreven groot zijn, kan men soms ook meer aandacht geven aan diegene die het misschien ook meer nodig hebben. Indien er problemen zijn, probeert de leiding die op te lossen om toch iedere kampeerder/kampeerdster een hele leuke week te geven. Jammergenoeg, maar als voorzorg voor een toffe en leerzame week, hebben we ook een kampreglement.

Omdat mensen niet allemaal dezelfde leeftijd hebben, zijn de kampweken ook onderverdeeld in verschillende leeftijdscategorieën. De eerste categorie is de groep van kinderen van 8 tot en met 11 jaar (De benjaminen). Daarna hebben we de "jonge" tieners, de groep van 12 tot en met 14 jaar. Als volgt hebben we de jongeren met de leeftijd van 15 jaar en ouder. Dit zijn de onderverdeelde kampweken, het laatste kamp in de zomer is die voor de gezinnen, dat is het kamp waar je als gezin of als individu naartoe kan gaan.

Wegbeschrijving...

auto

Met de auto...

Het kampterrein ligt niet zo ver van Spa, en dus ook niet van Francorchamps! Je mag dus met gelijk welke auto naar kamp komen en daar eens langs rijden! Het kampterrein is gelegen net buiten de dorpskern van Solwaster en is gemakkelijk bereikbaar vanuit Luik (Liège). Men dient hiervoor de E40 te volgen vanuit Luik richting Aken (Aachen) tot aan de verkeerswisselaar met de E42. Hier neemt men de E42 richting Verviers en men verlaat deze autosnelweg langs uitrit nummer 9, richting "Sart" (N640). Aan het einde van de uitrit slaat men linksaf. Net over de autosnelwegbrug -juist voorbij de oprit van de autosnelweg- is er een weg links, richting "Solwaster". Neem deze weg tot in het dorp en ginds volgt men de richting "Jalhay". Eens buiten de dorpskern, beneden aan het brugje over de beek, gaat de weg in een scherpe bocht naar links. Een 200-tal meter verderop ligt op de linkerkant van de weg de inrit van het kamp. Men dient echter 300 meter verder door te rijden om daar veilig rechtsomkeer te maken zodat het verkeer niet gehinderd wordt. Bij het verlaten van het kamp dient men ook linksaf te rijden om op hetzelfde punt veilig te kunnen draaien.

trein

Met de trein...

Je neemt de trein, TGV, Eurostar... van waar-dan-ook richting Verviers, daar neem je dan een kleinere trein naar Spa! Als je dan afgesproken hebt met iemand om je daar te komen afhalen, zullen we er ook staan. Voor inlichtingen hoe je in Spa geraakt, bekijk de site van de NMBS. Veel geluk!