Volg ons via Twitter
Volg ons via Facebook
Contacteer ons
Voor de webmaster

De laatste nieuwsberichten...

Sep
26

Kampvergadering

Hier kan je de notulen van de kampvergadering terugvinden.
 

Dec
30

Nieuw adres Bijbelkamp

Op 28 november heeft de gemeenteraad besloten om nieuwe namen toe te wijzen aan de straten van het dorp Solwaster en de woningen een nieuwe nummer te geven. We brengen u de informatie dat het kampterrein een nieuw officieel adres krijgt. Het wordt voortaan,

route de Jalhay 2, 4845 Solwaster


De effectieve datum van inwerkingtreding van deze wijzigingen is vastgesteld op 14 december 2016.
 

Jul
06

De EHBO koffer

Behalve een lichte pijnstiller mogen we geen medicatie geven! Het ontsmetten van wonden mag wel altijd. Er zijn nieuwe richtlijnen die aanraden om vooral met water de wonde proper te maken i.p.v. met ontsmettingsmiddel, maar nood breekt soms wet en ontsmettingsmiddel is dus niet verboden. Meer info en een inhoudlijst vind je op jeugdrodekruis.be bij de "eerstehulprugzak".

 

Jun
09

Folder zomerkamp 2016

ABK Folder 2016.pdf
 

Apr
04

Nieuwe oprit voor kamp

Komende maandag wordt een nieuwe oprit voor kamp geplaatst. Gelieve dus niet op de nieuwe oprit te rijden vanaf 4 April tot 25 April. 
Na 40 jaar dienst heeft onze helling zijn best gedaan om ons naar kamp te brengen, maar het blijft elk jaar werk om de afwatering, de vlakheid, en de veiligheid te verbeteren. Voor velen is de oprit een min punt bij het aankomen en bij het verlaten van kamp. Het is onze hoop dat met deze verharding in beton, een anti slip laag, goede afwatering, en het gelijkmaken van de weg bovenaan dat de oprit een stuk beter zal zijn. 
Met steun van de kerk in Brussel en met de hulp van Jean Pierre Verstappen gaan de werken uitgevoerd worden en Brussel betaald de rekening, waar wij heel dankbaar voor zijn. Wij hebben gezocht naar een minder steile oplossing op andere percelen, maar de andere eigenaars willen ze verkopen aan bouwgrond prijzen, en daar hebben wij niet genoeg geld voor. Dus nu proberen wij wat wij hebben zo goed mogelijk te verbeteren.

Wil je de nieuwe oprit komen bezichtigen dan is het werkkamp de ideale gelegenheid: Je bent welkom op het werkkamp van 5-8 Mei, 2016. Wij hebben uw hulp nodig om het kamp klaar te maken voor de zomerkamp weken. Hout wordt besteld en moet opgestapeld worden, er worden nieuwe voetpaden aangelegd, nieuwe kasten moeten wij in elkaar steken, het veld gemaaid, en een keermuur moet gebouwd worden…. Kom je mee helpen?
 

Jan
25

Spaar terug mee voor gratis melk en fruitsap

Spaar mee met Joyvalle AA melk en Appelsientje voor gratis melk en sinaasappelsap op kamp.

Knip de rode flapjes uit de deelnemende verpakkingen van Joyvalle en Appelsientje en stuur ze voor 25 mei op naar Robin Huyghebaert, Paddestraat 32, 8930 Menen, Belgi&

Per 10 flapjes krijgen we 1 L Joyvalle AA melk of 1 L Appelsientje sinaasappelsap gratis voor op kamp.

 

May
23

Inschrijvingen

Beste kampeerders en ouders,

Zoals jullie weten kan je een flinke korting van € 50 bekomen als je ingeschreven en betaald hebt voor 30 juni 2015.

Grijp deze kans en schrijf je snel in, zo heb jij er voordeel aan en kan ook de kampleider al volop rekening houden met jouw aanwezigheid om het kamp. Bedankt.

 

Apr
16

Spaar mee voor gratis melk/fruitsap op kamp

Spaar mee met Joyvalle AA melk en Appelsientje voor gratis melk en sinaasappelsap op kamp.

Knip de rode flapjes uit de deelnemende verpakkingen van Joyvalle en Appelsientje en stuur ze voor 20 mei op naar Robin Huyghebaert, Paddestraat 32, 8930 Menen, België.

Per 10 flapjes krijgen we 1 L Joyvalle AA melk of 1 L Appelsientje sinaasappelsap gratis voor op kamp.

 

Mar
24

Werkkamp Hemelvaart 2015

Beste vrienden van Ardennen Bijbelkamp,

Wij hebben jullie hulp nodig 14 tot en met 16 mei. Voor de zomerkamp weken deze zomer beginnen moeten wij twee belangrijke dingen doen op het kamp terrein om het klaar te maken. 
 
* Het slaap gebouw krijgt een vernieuwd dak. - Na velen jaren dienst is het oud dak van het slaapgebouw vervallen, gebarsten, en versleten. Er dreigt regen binnen te komen. Wij moeten dit in de lente vervangen zodat de kampeerders deze zomer droog zijn. Wij hebben grote plannen om het dak te verhogen de komende jaren om het slaapgebouw te verbeteren, maar daar hebben wij de nodige vergunningen nog niet voor in handen. Intussen gaan wij een voorlopige dak op het gebouw zetten dat voor de komende 5 tal jaren kan dienen.
 
* Het nieuw gebouw krijgt een laag vernis van binnen. - Om de binnenmuren te beschermen van het nieuw gebouw moet er een vernis laag op komen. Met vele handen kunnen wij vele muren afkrijgen. Kom je mee met uw schilderkleren in hand?
 
Er is dus een klus voor iedereen voorzien. Dit zijn allemaal klussen die wij niet zonder jullie kunnen dus aanmelden is de boodschap. Je hoeft niet de hele tijd te komen. Laat gewoon weten welk dag deel, of dagen je kan komen en wij voorzien het lekker eten. Speciaal voor jou is dit kamp ook volledig gratis (behalve eventuele benzine kosten.)
 
Gelieve te reageren op dit e-mail (of door te bellen) om mij te laten weten of je kan komen of niet. Je mag deze informatie gerust doorgeven aan mensen in de gemeente, en vrienden die een handje kunnen toesteken.
 
Kinderen onder de 10 jaar zijn welkom indien oppas meekomt.
 

Jan
25

Verbouwingen

Meer info over de plannen voor het gebouw en het terrein kan je terugvinden op deze blog.
 

Jan
25

Zomerkamp 2015

De data van de zomerkampen 2015...

Jongerenkamp: 18 juli t.e.m. 25 juli
Benjaminenkamp: 25 juli t.e.m. 1 augustus
Tienerkamp: 1 augustus t.e.m. 8 augustus
Gezinskamp: 8 augustus t.e.m. 15 augustus
De Grote Familiedag: Zaterdag 15 augustus

 

Mar
23

Inschrijven met korting

Iedereen die zich inschrijft en betaald voor 30 juni 2014 ontvangt een korting van 50 euro. Dit is toch al eens de moeite om vroeg in te schrijven.

Schrijf je hier in voor jouw zomerkamp.

 

Mar
22

Zomerkampen 2014

Hier zijn de data van de zomerkampen 2014

Jongerenkamp: 12 juli t.e.m. 19 juli
  Robin Huyghebaert
   
Benjaminenkamp: 19 juli t.e.m. 26 juli
  Luk Brazle
   
Tienerkamp: 26 juli t.e.m. 2 augustus
  Scott Raab
   
Gezinskamp: 3 augustus t.e.m. 9 augustus
  Scott Raab
   
De Grote Familiedag: Zaterdag 9 augustus
 

Mar
22

SPAM-beveiliging

Omdat we al een hele tijd last hadden van SPAM (door spambots) via het inschrijvingsformulier zijn we op zoek gegaan naar een manier om dit te voorkomen.

Hiervoor is er nu een wachtwoord nodig voor je het formulier kunt invullen. Niet panikeren... er staat een duidelijke uitleg bij.
 

Dec
19

Hulp voor zomerkampen

De kampleiders zijn al volop bezig met het organiseren van de zomerkampen 2014. Er is altijd nood aan mensen die willen helpen in de keuken, bij de activiteiten, bij het lesgeven... noem maar op.

Heb je interesse om te helpen bij een kamp? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de kampleider van die week. Alle hulp is welkom.
 

Nov
16

Europees betalingssyteem

SEPADoor het nieuwe Europese betalingssysteem zal het in de toekomst veel gemakkelijker zijn om je inschrijvingsgeld te betalen van Nederland naar België of andersom.
 

Sep
09

28 September - Opendeurdag

Ter gelegenheid van de voltooiing van de verbouwing stellen we een inwijdingsgelegenheid waarop iedereen die een hart voor het kamp heeft zich welkom mag heten. 

We staan er even stil bij het feit van Gods zegen op het project en het verlangen dat Hij verder de visie van het kampgebeuren blijft zegenen. 

Dagindeling...

11u00 - Koffie en bijpraten
12u30 - Middageten * 
14u00 - "Inwijdingsmoment"  (zang, gebed, even een woord) **
15u15 - Nog eens koffie en gemeenschap (tot dat men uitgepraat is?) 
                 
*Voor het eten vragen wij dat men een koudeschotel en/of dessert meeneemt. Brood een drank zal voorzien zijn. 

**Er wordt een korte woord gevoerd over de bijkomende mogelijkheden die door de verbouwing ontstaan. Vooral wordt de uitbreiding van gebruik van het kamp door plaatselijke gemeente voor weekends, enz. aangemoedigd. 

 

May
17

Werkkamp

Er zijn al heel wat veranderingen aangebracht aan het gebouw de laatste tijd. Om nu de laatste hand te leggen om het kamp klaar te maken voor de zomer hebben we tijdens het weekend van 15 juni 2013 nog een laatste werkkamp.

Als je hier aan wilt meehelpen of meer informatie wenst, mag je altijd contact nemen met Paul Brazle.
 

May
04

Verboden te parkeren

Het is verboden om te parkeren op het stuk tussen de slaapgebouwen en de vergaderzaal. Dit moet ten alle tijden vrij blijven om plaats te hebben voor de hulpdiensten.

Parkeren mag zowel naast het slaapgebouw, naast de vergaderzaal of boven op de openbare parkings.

Gelieve hier rekening mee te houden.

 

Jan
29

We hebben gebouwd en het is bijna af...

Maar wij hebben nog wat hulp nodig. Kan jij iets doen?

Het blijkt dat het bijna altijd zo uitvalt met een bouwproject. Op het allerlaatste duiken er kosten op waarvoor er niet gepland werd. Om nu de laatste kosten te betalen komen we er net iets te kort.

Beknopte overzicht van het project!

€ 168.000,00 Het bedrag dat we tegen januari 2012 ingezameld hadden. € 155.000,00 was het bedrag van de offerte (bouwfirma) en de overschot zouden we besteden aan de kosten die niet voorzien waren in de offerte (vloerbekleding, elektriciteit, ventilatie, kosten architect, enz.)

Van dit bedrag kwam € 98.000,00 (!!) in giften uit de Benelux en de V.S. € 70.000,00 was voorzien door de Stichting Hobbemakade 29 (Nederland)

€ 30.000,00 Februari 2012, om door te gaan, zochten we dit bijkomend bedrag om kosten te dekken van afwaterzuiveringsinstallatie, verbreding en keermuur oprit, plus de overdekte zijgangen wel bestellen en niet uitstellen.

Tot heden ontvingen we meer dan € 25.000,00 in giften(!!) en hebben en verdere € 5.000,00 van SH29 mogen lenen.

€ 198.000,00 Totaal van geld beschikbaar tot heden.
€ 201.944,00 Totaal kostenplaatje*
€ 3.944,00 Nog nodig.
(Kan jij soms iets hieraan doen?)

* Meerkosten grotendeels omwille van a. iets hoger dan gehoopte kosten i.v.m. architect en b. extra graafwerken die we hebben laten uitvoeren daar we zelf geen tijd voor over hadden net voor de kampweken.

Nota over foto: niet in beeld: gemonteerde zijgang rechts, en materiaal ligt klaar voor linker kant.

Ik wil geven. Hoe doe ik dat?

Gebruik volgende model te melden wat je doet: (bv. copy/paste in email)
( ) Ik wil toch nog meedoen. Ik maak een gift van ________
( ) Ik maak mijn gift nu over via bank ___ (B) ___ (NL) ___ via PayPal
( ) Mijn gift mag je verwachten tegen ________ (datum)

Melden kan met een email naar bijbelkamp@gmail.com, via de gewone post aan ABK Bouwcomité, p/a P Brazle, Maria Clarastraat 13, B-2160 Wommelgem (BE) of per telefoon +32/3.366 01 36 (bij Paul).

Giften in Nederland zijn fiscaal aftrekbaar wanneer ze gestort worden op de rekening van de Gemeente van Christus te Eindhoven (Girorekening 2034085 t.n.v. Gemeente van Christus, Sint-Oedenrode). Vermeld a.u.b. "Voor Solwaster".

Giften in België maakt men rechtstreeks over op de kamprekening (IBAN BE90 2850 3639 4732 / BIC GEBABEBB, Ardennen Bijbelkamp p/a D Van Erp, 9520 Vlierzele). Ook met de melding "Solwaster".

Nu is het ook mogelijk een gift rechtstreeks aan ABK te doen via PayPal. De ABK PayPal-rekening is direct gelinkt met de ABK bankrekening (daarom onder naam van Schildwachten v.h. Geloof vzw). Gebruik gewoon het email-adres: bijbelkamp@gmail.com via PayPal, of gebruik gewoon de knop hieronder.

 

Dec
30

Colruyt in Tiège(Jalhay)

Al enkele jaren spreken ze er van, maar nu is het zover. Als je van kamp naar Spa rijdt (via Balmoral) is er net naast het Texaco station een gloednieuwe Colruyt.
Bij winterkamp waren ze de rekken al aan het plaatsen, dus deze zal binnen enkele weken wel open gaan.

Dit is interessant, want de prijzen zijn er best laag en het is een stuk dichter dan de Aldi, Lidl... waarvoor je door Spa moet rijden.

 

Dec
21

Nieuwe site

Sinds vandaag is de nieuwe site online. Laat ons zeker weten als er foutjes ontdekt worden. Tips zijn altijd welkom. We hopen dat je er alles vindt wat nodig is en dat je met de Twitter en Facebook plugins makkelijk aan de slag kunt.
 

Dec
18

Een laatste bijdrage.

Tegen het eind van het jaar is een moment voor sommigen nog te kijken wat ze willen doen qua vrijwillig bijdragen aan een 'goede doel'.

Of, misschien was je al lang van gedacht om ook nog bij te dragen aan het bouwproject te Solwaster en had maar even een 'herinneringske' van doen.

Het project is zo goed als rond. Daar blijft nog voornamelijk het plaatsen van vloerbedekking en het monteren van de tweede overdekte zijgang.

Van de laatste € 30.000 die we zochten in "Fase II" hebben we net boven de € 25.000 ontvangen. Een gift nu kan ons helpen om niet verder te moeten lenen en die allerlaatste kosten die ongetwijfeld opduiken aan te kunnen.

Kunnen we ook op jou rekenen?

 

Dec
14

Algemene Kampvergadering 2013

De jaarlijkse algemene kampvergadering is er op de 4e zondag van januari 2013. Dit is een tijd om zowel de formaliteiten van de algemene vergadering af te handelen als een middag vol zang en gemeenschap te houden. Zou u aub dit kunnen melden bij u in de gemeente en bij ieder die belangstelling heeft voor Ardennen Bijbelkamp.

Er is nu zo veel op kamp gebeurd - en dat hebben wij samen gedaan! Ardennen Bijbelkamp is van ons allemaal. Kom vier dit samen. Bekijk wat er nu al verandert is en zie wat de plannen zijn voor de toekomst.

Bedankt voor de medewerking en tot 27 januari 2013 in Deurne.

Bekijk hier de flyer...

 

Nov
12

Prijzen en inschrijven

De kampprijzen en de manier waarop je moet inschrijven is aangepast en gelden vanaf vandaag.

De nieuwe prijzen

(Betaal voor 30 juni en krijg € 50 korting)

  • Jongerenkamp (15+ jaar) - € 145
  • Benjaminenkamp (8-11 jaar) - € 125
  • Tienerkamp (12-14 jaar) - € 135
  • Gezinskamp (alle leeftijden) - € 10 per persoon per dag, met een maximum van € 180 per gezin. Kinderen tot en met 5 jaar zijn gratis.

Korting voor gezinnen

Om gezinnen met meerdere kinderen tegemoet te komen en aan te moedigen hun kinderen naar kamp te sturen hebben we een korting in het leven geroepen. Dit geldt alleen voor de kampweken voor jongeren en niet voor Gezinskamp waar er al een gezinskorting bestaat.

Als 2 kinderen van hetzelfde gezin naar kamp gaan krijgt elk kind een korting van € 10 op de prijs van hun week.
Voorbeeld: De familie Dubbel schrijven hun kinderen in voor 30 juni. De familie stuurt Tom naar Tienerkamp (€ 85) en Jos naar Jongerenkamp (€ 95). Normaal gezien zouden ze dan in totaal € 180 betalen. Met de korting betaalt de familie Dubbel slechts € 160 (€ 75 voor Tom en € 85 voor Jos) - een totaalkorting van € 20.

Als 3 (of meer) kinderen van hetzelfde gezin naar kamp gaan krijgt elk kind een korting van € 15 op de prijs van hun week.
Voorbeeld: De familie Allen schrijft in voor 30 juni en ze stuurt Jan naar Benjaminenkamp (€ 75), Martin naar Jongerenkamp (€ 95) en Susanne naar Tienerkamp (€ 85). Normaal gezien zouden ze dan in totaal € 255 betalen. Met de korting betaalt de familie Allen slechts € 210 (€ 65 voor Jan, € 85 voor Martin en € 75 voor Susanne) - een totaalkorting van € 45.

Aanmoediging voor helpers

Tot nu toe als iemand bij een kampweek wilde helpen als leider, lesgever, in de keuken of zo, dan moest men zowel de tijd kunnen vrijmaken als het geld kunnen overmaken. Wij proberen deze systeem nu ook aan te passen om jou te helpen bij het helpen. Heeft u altijd willen helpen met een kampweek maar vond het moeilijk om ook voor die week te moeten betalen? Leidinggevenden betalen nu alleen het geld dat nodig is voor de vzw - oftwele € 25. Wilde je als leidinggevenden opgeven maar je moet je gezin meenemen? Dan betaal je € 75 voor je hele gezin. Heb je geen probleem om de prijs van een kampweek te betalen en wil je op die manier anderen helpen om te komen? Dat kan ook!

Inschrijving en betaling

Om de kampleiders te helpen weten hoeveel kampeerders ze kunnen verwachten hebben we ook de inschrijvingssysteem lichtjes aangepast.

  • Elke kampeerder schrijft zich in via de website of een formulier door de post aan de kampleider gestuurd. De inschrijvingsformulier moet voor elke kampeerder volledig ingevuld en aan de kampleider gestuurd worden. U bent niet ingeschreven totdat u ook betaald hebt. De volledige betaling dient te gebeuren voor 30 juni.
  • Als een kampeerder betaald heeft voor 30 juni, dan wordt er een korting van € 50 toegepast.
  • Zou u na uw inschrijving en betaling onverwacht niet kunnen komen, krijgt u uw betaling terug min het geld voor de vzw (€ 25).